Cykler

En kort gennemgang af Færdselsstyrelsens krav til cyklers indretning og udstyr samt links til de fulde bekendtgørelser, hvor alle kravene er at finde.

Alle kravene til cyklers indretning og udstyr kan du finde i Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr m.v. De vigtigste krav er:

  • En cykel med to hjul må højst være 3,5 m lang og 1 m bred, og den skal være udstyret med mindst 2 uafhængige bremsesystemer.
  • En cykel med to hjul skal være forsynet med mindst én hvid refleks, der er synlig forfra, én rød refleks, der er synlig bagfra, mindst to gule reflekser, der bevæger sig når cyklen kører (f.eks. i pedalerne) og som er synlige bagfra. Desuden skal hvert hjul være forsynet med mindst én gul refleks, der er synlig fra siderne, eller med hvide reflekterende dæk- eller fælgsider.
  • Cykellygter skal afgive lys som er tydeligt synligt henholdsvis forfra og bagfra i mindst 300 meters afstand. Forlygter skal afgive hvidt eller gulligt lys, og baglygter skal afgive rødt lys.

Kravene til cykelhjelme og refleksveste m.m. kan du finde i Bekendtgørelse om personligt sikkerhedsudstyr, der anvendes på færdselslovens område (cykelhjelme, personreflekser m.m.). Det vigtigste krav til sådant sikkerhedsudstyr er, at det skal være CE-mærket.

Du kan se mere om cykler og sikkerhed på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Gå til Rådet for Sikker Trafik's hjemmeside

Det siger loven