Pressemeddelelser

Færdselsstyrelsen udbyder 1300 ekstra køreprøver i Østdanmark

14-10-2022

I ugerne 45, 46, 47 og 48 bliver prøvekapaciteten øget markant i København, Nordsjælland, Sydsjælland og på Lolland-Falster.

I en målrettet indsats for at nedbringe antallet af elever, der venter på en prøve i Østdanmark, udbyder Færdselsstyrelsen mere end 1300 ekstra praktiske køreprøver.

Næsten 200.000 praktiske køreprøver har Færdselsstyrelsens prøvesagkyndige gennemført det seneste år, og i samme periode er bunken af kørekortelever, der venter på en prøve, skrumpet med mere end 41 pct.

Men aktuelt er der en stor forskel i ventetiden henholdsvis øst og vest for Storebælt. Ventetiden er langt større for elever i Østdanmark. Derfor laver styrelsen nu en større flytning af prøvekapaciteten fra vest til øst.

”Helt ekstraordinært frigiver vi mere end 1300 yderligere praktiske køreprøver i de kommende uger. Vi arbejder målrettet på at gøre ventetiden til prøver kort og ens i hele landet. Det skal være så let som muligt for den enkelte kørelærer at få prøver til eleverne. Derfor laver vi nu det markante tiltag,” siger Brian Paust Nielsen, vicedirektør for Kørekort i Færdselsstyrelsen.

Normalt udbyder styrelsen cirka 5100 praktiske køreprøver i alt i de tre områder – København, Nordsjælland samt Sydsjælland og Lolland-Falster - over en fire ugers periode. Med de 1300 ekstra prøver øges antallet af udbudte prøver med mere end 25 pct.

”Der er tale om en massiv flytning af prøvekapaciteten. Flere af vores prøvesagkyndige fra Jylland og Fyn flytter til Sjælland for at hjælpe i en periode. Jeg er enormt glad for og stolt over, at vores medarbejdere i den grad rykker sammen for at løse en vanskelig opgave. De er nøglen til – i tæt samarbejde med kørelærerne – at vi kan udvikle kørekortområdet og bringe det til et endnu bedre sted,” siger Brian Paust Nielsen, vicedirektør for Kørekort i Færdselsstyrelsen.