Fra 200 til 36 dage: Sagsbehandlingstiden er styrtdykket på transporttilladelser

22-11-2022

En kæmpestor indsats har betydet et mangedobbelt fald i sagsbehandlingstid på erhvervstransport-området.

Tallene taler deres tydelige sprog. Sagsbehandlingstiden på godstransport-, bustransport- og varebilstilladelser er raslet ned. Især i oktober kulminerer tallene, som du får et overblik over herunder.

  • Godstransporttilladelser fra >100 dage til 23 dage
  • Bustransporttilladelser fra >200 dage til 36 dage
  • Varebilstilladelser fra >100 dage til 45 dage

Det kan nærmest virke som utopiske tal, men den er god nok – og man er da heller ikke kommet sovende til det i området for Gods- buskørsel og kørehviletid. Det fortæller kontorchef Thomas Dræby Kragh:

- Vi har jo haft et særligt fokus på området. Det har betydet, at vi har fået gode arbejdsgangsbeskrivelser og procedurer, og så har vi hele tiden haft øje for, hvordan tingene kunne gøres bedre og hurtigere. Vi har også sat ekstra medarbejdere på, lige som vi har lånt udefra. Og så har det ikke mindst været en kæmpe indsats af teamet.

Branchen har brug for det

Den nedsatte sagsbehandlingstid har stor betydning for branchen, lyder det fra Thomas Dræby Kragh:

- Det har været et stort ønske, fordi det simpelthen kan være svært at drive et erhverv uden de nødvendige tilladelser. Der har der også være nogle mål, som vi ikke har levet op til, men som vi er i fuld gang med at rette op på, og det er også derfor, vi har haft så stort et fokus på det. Det har ligeledes været et politisk fokus.

Den nedbragte sagsbehandlingstid er desuden sket, før man forventede det:

- Vi er i mål før tid, og det skyldes den supergode indsats af medarbejderne. Vi har haft fokus på det i hele 2022, men det har kulmineret her i oktober, hvor vi har oplevet det største dyk.

På et rigtigt fornuftigt niveau

Sagsbehandlingstiden har ifølge Thomas Dræby Kragh ramt et solidt niveau, og det skal naturligvis gerne fortsætte:

- Der er jo nogle vandelskrav og restancekrav, som naturligvis skal overholdes, inden vi kan give tilladelserne, men vi er på et rigtig fornuftigt niveau nu. Så vi er nået rigtigt langt, men vi vil jo altid gerne gøre behandlingstiden kortere og servicere endnu bedre, fortæller han, inden han slutter af med en stor tak til medarbejderne:

- Jeg vil gerne takke medarbejderne for den enorme indsats, de har ydet.