Ny vejledning om ladcykler

30-06-2022

Ladcyklen har vundet indpas i diverse institutioner og derfor har Færdselsstyrelsen udarbejdet en vejledning med opmærksomhedspunkter der er, når man indkøber ladcykler.

For at forebygge ulykker og skabe et højere niveau af færdselssikkerhed, har Færdselsstyrelsen udarbejdet en vejledning til børneinstitutioner, eller indkøbere hertil, med de opmærksomhedspunkter, der er før, under og efter et køb af en ladcykel til institutionsbrug.

Vejledningen er udarbejdet som led i transportministerens ønske om at forbedre sikkerheden på de danske veje, herunder specielt for de bløde trafikanter.

Flere institutioner indkøber ladcykler med henblik på at benytte dem i deres daglige virke til transport af børn i forbindelse med udflugter og lignende.

Hav styr på bremserne

I vejledningen gennemgås de sikkerhedsmæssige aspekter, som det er vigtigt at holde sig for øje, både forud for købet, men også, når man har erhvervet sig en ladcykel.

Bl.a. indeholder vejledningen information om bremser og siddepladser, samt en række øvrige sikkerhedsmæssige aspekter, herunder vigtigheden af at sikre, at cyklen er i ordentlig stand inden den bruges.

Efter købet er det også vigtigt for færdselssikkerheden at holde øje med, om ladcyklen føles tryg at benytte og også overholde fabrikantens serviceintervaller.

Bliv klogere på opmærksomhedspunkter ved indkøb af ladcykler