Deltageren kan, på baggrund af tidligere gennemført grundlæggende uddannelse, erhvervserfaring samt denne ajourføring med nyeste regler og standarder, håndtereog transportere forskellige typer af mælk og mejeriprodukter. Herunder kan deltageren i praksis anvende sin viden om nyeste regler og retningslinjer for området der vedrører:
- Kontrol og klargøring af køretøj og udstyr
- Fødevaresikkerhed og egenkontrol ved transport af mælk og mejeriprodukter
- Begrænsning af bakterievækst ved transport af mælk og mejeriprodukter
- Rengøring og hygiejne i forbindelse med transport af mælk og mejeriprodukter
- Tur og ruteplanlægning, herunder brug af GPS stemmestyring m.v.
- Branchekendskab i mejeribruget
- Ergonomiforebyggelse af skader i muskler og led
- Lastsikring af mælk og mejeriprodukter, tilladt akseltryk og tilladt totalvægt
- Arbejdsmiljølovens bestemmelser og brug af personlige værne-/hjælpemidler
- Ajourføring af færdselsregler af særlig betydning for området
- Kundeservice og konflikthåndtering