Kom hurtigere frem i Norge med dansk Tempo 100-mærke

18-03-2024

Norge har godkendt det danske Tempo 100-mærke, der får betydning for, hvor hurtigt du må køre med blandt andet campingvogn på de norske motorveje.

Hører du til en af de mange danskere, der godt kan lide at tage på campingferie med for eksempel egen campingvogn? Og rejser du også tit til Norge på campingferie? Så er der gode nyheder på vej.

Fra mandag den 18. marts 2024 gælder det danske Tempo 100-mærke på danske påhængskøretøjer til biler i Norge. Det danske Tempo 100-mærke er godkendt i Norge, så danske campingvogne og andre påhængskøretøjer til bil, der er godkendt og er forsynet med et Tempo 100-mærke, har samme gyldighed i Norge som det norske Tempo 100-mærke.

- Jeg er meget optaget af, at vi forenkler reglerne, når det er muligt. Derfor er det godt, at vi har lavet en aftale med Norge, så danske campingvogne og påhængskøretøjer, som er godkendt efter Tempo 100-reglerne i Danmark, fremover kan køre ind over grænsen til Norge og fortsat kan gøre brug af deres danske Tempo 100-mærke. Jeg arbejder på, at de danske bilister kan få en tilsvarende mulighed i Tyskland og Sverige, siger transportminister Thomas Danielsen.

Færdselsstyrelsen har samtidig godkendt, at de norske Tempo 100-godkendte campingvogne og andre påhængskøretøjer til bil er godkendt efter betingelser, der svarer til de tekniske krav, som er gældende for de danske Tempo 100-godkendelser, ligesom påhængskøretøjet er underlagt norske regler om periodisk syn.

Det betyder, at det norske Tempo 100-mærke fra den 18. marts har samme gyldighed i Danmark, som det danske Tempo 100-mærke.

Godkendelserne får særlig betydning for turister, som medbringer en campingvogn med Tempo 100-mærke fra Norge til Danmark eller omvendt.

 

Fakta om Tempo 100-mærker

Reglerne for Tempo 100-godkendelse og Tempo 100-kørsel i Danmark findes på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Her fremgår også det norske Tempo 100-mærke på oversigten over godkendte Tempo 100-mærker: https://fstyr.dk/erhverv/syn-og-kontrol/tempo-godkendelser

Reglerne for Tempo 100-kørsel i Norge findes på Statens Vegvesens hjemmeside: www.vegvesen.no/tempo100.