Den digitale teoriprøve er kommet til Danmark: - Det er en god dag for køreeleverne

19-02-2024

Mandag den 19. februar fejrede Færdselsstyrelsen og transportminister Thomas Danielsen (V) den gode og trygge opstart af den digitale teoriprøve med en officiel indvielse i Kolding.

Den første digitale teoriprøve blev allerede afholdt den 30. januar 2024, hvor Rebecca Hansen fra Kolding sad klar som den første elev. En nervepirrende oplevelse for den 17-årige, der både var nervøs for at skulle til teoriprøve, men som også var spændt på at være den første til at prøve den digitale teoriprøve.

"I starten var jeg nervøs, fordi jeg var den første, men da jeg så kom i gang, var jeg glad for, at jeg tog imod tilbuddet. Jeg synes, det var nemt og overskueligt. Og så synes jeg, det var særligt godt, at man havde muligheden for at gå frem og tilbage. På den måde kunne man gemme de spørgsmål, man var i tvivl om til senere", Siger Rebecca Hansen.

Og selvom nervøsiteten var at mærke til at starte med, så gik Rebecca Hansen fra prøven med viden om, at hun havde bestået den digitale teoriprøve som den første elev i Danmark.

En ny teoriprøve til gavn for trafiksikkerheden

Siden den 30. januar har over 200 elever været til en digital teoriprøve, hvor målet har været at sikre en god overgang fra den traditionelle teoriprøve til den digitale. Færdselsstyrelsen er nu lykkes med en sikker og tryg opstart i Kolding og Esbjerg, og det markerer styrelsen og Transportministeren den 19. februar med en officiel indvielse af digitale teoriprøver i Kolding.

"Det er en god dag for køreeleverne, at vi nu for alvor kommer i gang med de digitale teoriprøver. Det giver mere fleksible, effektive og brugervenlige prøver, og jeg ser frem til, at det bliver standard alle dele af landet inden længe," siger transportminister Thomas Danielsen.

I alt bliver 15 prøvesteder digitaliseret i 2024. Digitalisering af teoriprøven har været et mål for Færdselsstyrelsen, siden styrelsen overtog kørekortområdet i 2021. Styrelsen har valgt en robust og gennemprøvet digital løsning, der allerede er i drift i Holland, og som giver eleverne et mere tidssvarende prøvegrundlag til gavn for trafiksikkerheden.

"Digitalisering er en naturlig del af vores mindset, og her er den digitale teoriprøve et fint eksempel på, hvordan vi kan effektivisere og automatisere arbejdsgange og udnyttelse af data, så vi kan levere bedre service til borgerne og skabe større arbejdsglæde for medarbejderne," siger Stefan Søsted, der er direktør i Færdselsstyrelsen.

Færdselsstyrelsen starter op med den digitale teoriprøve i Kolding, Esbjerg, Roskilde, Hillerød, Amager, Nykøbing Falster, Slagelse, Odense, Horsens, Viborg, Aabenraa, Holstebro, Aarhus, Aalborg og Frederikshavn.

 

Fakta om den digitale teoriprøve

Færdselsstyrelsen afvikler årligt cirka 177.000 teoretiske prøver.

I 2024 bliver 15 af Færdselsstyrelsens teoriprøvesteder ændret til digitale teoriprøvesteder i fire bølger. De digitale teoriprøvesteder er valgt ud fra fire kriterier om volumen, afstand, skalerbarhed og faciliteter.

I 2025 forventer Færdselsstyrelsen yderligere digitalisering af teoriprøvesteder. Lokationerne vælger vi på baggrund af data og erfaringer fra opstarten i 2024.

Færdselsstyrelsen fortsætter med at afholde analoge teoriprøver på de øvrige prøvesteder.

Den digitale teoriprøve kan tages på dansk og engelsk i alle kategorier, som styrelsen tilbyder som digital prøve. Teoriprøver på andre sprog tilbyder Færdselsstyrelsen fortsat som analoge teoriprøver med tolk på de prøvesteder, hvor der ikke er digitale teoriprøver.

Læs mere om digitale teoriprøver på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

 

Opstart af den digitale teoriprøve

Datoen for den første digitale teoriprøve på de 15 digitale lokationer er følgende:

Bølge 1
Kolding 30. januar
Esbjerg 13. februar

Bølge 2
Roskilde  6. marts
Hillerød 12. marts
Amager 19. marts

Bølge 3
Nykøbing Falster 5. april
Slagelse 9. april
Odense 11. april

Bølge 4
Horsens 2. maj
Viborg 8. maj
Aabenraa 14. maj
Holstebro 16. maj
Aarhus 22. maj
Aalborg 24. maj
Frederikshavn 28. maj

 

Kontaktinformation

Pressekonsulent Ditte Irene Knudsen
2445 8515, presse@fstyr.dk