Færdselsstyrelsen er årets læreplads på UCH

10-10-2023

Mandag den 9. oktober var UCH et smut forbi Færdselsstyrelsens afdeling i Holstebro. Tre af afdelingens kontorelever har nemlig haft så gode erfaringer med styrelsen som elevplads, at de havde indstillet Færdselsstyrelsen til årets læreplads 2023 på UCH.

Foto: UCH

”Vi er ikke ’bare’ elever. Der er plads til at være elev, og der er ingen dumme spørgsmål, og det er meget betydningsfuldt som elev. Der er altid en kollega klar til at hjælpe, hvis vi laver fejl eller har brug for sparring”.

Sådan lyder det blandt andet i Louise Løvgreen Ditlevsen, Annette Pedersen og Mille Koldborg Pedersens indstilling af Færdselsstyrelsens afdeling i Holstebro som årets læreplads på UC Holstebro i 2023.

De er Færdselsstyrelsens første kontorelever, og derfor betyder det ekstra meget for deres elevansvarlige Jannie Lill Jensen, at de har følt sig velkomne og godt taget hånd om.


"Jeg er mega rørt over det. De her tre elever har været prøvekaniner. De er vores første elever, og det har vi ikke lagt skjul på. Det er også en af grundene til, at det betyder så vanvittigt meget, at Louise, Mille og Annette har indstillet os til årets læreplads på UCH",
 lyder det fra Jannie Lill Jensen, der udover at være elevansvarlig også er teamleder i Færdselsstyrelsen.

Fra de tre kontorelever er der enighed om, at det er velfortjent, at prisen er gået til Færdselsstyrelsen. Deres tid i styrelsen har nemlig været uvurderlig for deres uddannelse.

 

"Jeg har fået lov til at lære de ting, jeg gerne vil, og jeg er blevet integreret i teamet, så jeg er på lige fod med de andre ansatte. Men jeg er stadig elev og skal stadig lære, og det gør en kæmpe forskel at blive lyttet til og mødt på det niveau, vi er på", siger Louise Løvgreen Ditlevsen og tilføjer:


"Vi bliver også respekteret for vores forskelligheder, og det er tydeligt, at der er plads til os alle tre uanset, om man har brug for mere eller mindre. Jeg er selv ordblind, og det kan godt være en hæmning, men jeg blev ikke sorteret fra, og det betyder utrolig meget for mig. Specielt fordi jeg er blevet taget imod med åbne arme. Selv min familie kan mærke, at det er det rigtige sted, jeg er landet. Det har gjort en kæmpe forskel at blive mødt, som det menneske, man er".

Vi kan lære af hinanden

Det er ikke kun Louise, Annette og Mille, der har lært noget af deres tid ved Færdselsstyrelsen. Også styrelsen og Jannie Lill Jensen har taget gode erfaringer med til de fremtidige elever.

For Jannie Lill Jensen har det netop været vigtigt selv at lære noget af forløbet, og derfor har hun afholdt feedbackmøder med de tre elever, hvor fokus har været på, at de kunne give feedback til hende og styrelsen.


"Der har været både ris og ros, og vi har lært vanvittigt meget af dem. Det er et spørgsmål om at have tillid til hinanden, og jeg er glad for, at de har haft den tillid til os, så de har turde at komme og sige, hvis der var noget, vi skulle gøre bedre. Det har resulteret i, at vi har ændret nogle ting omkring praktikforløbene i de forskellige teams på baggrund af den feedback"
, siger hun.

De gode oplevelser, Louise, Annette og Mille har haft og fortsat har som elever ved Færdselsstyrelsen, har betydet, at de allerede er godt i gang med at anbefale styrelsen som elevplads til andre.


"Jeg er ret meget skyld i, at vores førsteårselev er her i dag. Hun havde slet ikke tænkt på at søge herned, men jeg solgte Færdselsstyrelsen så godt til hende, at hun nu er elev her. Jeg var i praktik her en uge og var slet ikke i tvivl om, at det var her, jeg skulle være elev. På bare den uge mærkede jeg hvor gæstfri og imødekommende folk var hernede. Så jeg fik også Mille til at søge herned, da vi selv skulle søge",
 siger Annette Pedersen.

 

"Man kan mærke på skolen, at vi har noget at byde ind med i forhold til, hvad vi lærer herude i praktikken. Både praktisk i forhold til sagsbehandling og lovgivning men også i forhold til vores gode erfaringer. Vi står ikke alene som elever, og det synes jeg godt, man kan tilbyde andre elever også", supplerer Mille Koldborg Pedersen.