Pressemeddelelser

Ny proces for ansøgning om tilladelse til national varebilskørsel

15-06-2023

Færdselsstyrelsen ændrer praksis for behandling af ansøgning om national varebilstilladelse.

Indtil nu har virksomheder, der ansøger om tilladelse til national varebilskørsel for første gang, skulle benytte ansøgningsblanketten ”Ansøgning om nye tilladelser til national varebilskørsel”.

Virksomheder, der allerede er indehaver af en tilladelse til national varebilskørsel, skulle benytte ansøgningsblanketten ”Ansøgning om yderligere tilladelser til national varebilskørsel”. 
Færdselsstyrelsen samler nu de to blanketter i én blanket. 

Hvad betyder det for dig?

Fra den 15. juni 2023 skal du kun anvende én ansøgningsblanket til ansøgning om tilladelse til national varebilkørsel. Ansøgningsblanketten skal benyttes uanset, om virksomheden ansøger for første gang, eller allerede er indehaver af en tilladelse til national varebilskørsel og ønsker at ansøge om flere.  

Hvad kan du forvente i forhold til sagsbehandlingstiden?

Færdselsstyrelsen forventer at sende dig en skriftlig afgørelse senest 8 uger efter, at styrelsen har modtaget din ansøgning om tilladelse til national varebilskørsel. Der kan i særlige tilfælde forekomme længere sagsbehandlingstid. 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Færdselsstyrelsen på telefonnummer 7221 8899 eller ved skriftlig henvendelse til info@fstyr.dk