Den grønlandske Naalakkersuisoq var med Færdselsstyrelsens inspektører på arbejde

28-06-2023

Erik Jensen, der er Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur i Grønland, var tirsdag den 27. juli på vejsidesyn og på besøg i en synsvirksomhed med Færdselsstyrelsen.

Programmet for dagen skulle blandt andet gøre ham klogere på de danske modeller for vejsidesyn og syn/tilsyn.

Flere af Færdselsstyrelsens inspektører fik tirsdag eftermiddag mulighed for at dele ud af deres store katalog af faglig viden. Grønlandske Naalakkersuisoq Erik Jensen slog 27. juni vejen forbi

Færdselsstyrelsen for at blive klogere på de danske modeller for vejsidesyn og periodisk syn.

Den grønlandske Naalakkersuisoq var med Færdselsstyrelsens inspektører på arbejde. Turen gik både med anmeldt besøg hos Nørresundby Bilsyn ApS i Aalborg, ligesom Erik Jensen var med på vejsidesyn, så Færdselsstyrelsens opgaver på synsområdet blev visualiseret.

Den grønlandske Naalakkersuisoq tog forhåbentligt videre med følelsen af at være klædt godt på med viden om, hvordan de forskellige syn/tilsyn og vejsidesyn foregår og er bygget op, hvilke typer fejl, der ofte findes ved de forskellige typer syn og tilsyn, hvorvidt de er formålstjenesteligt, hvordan ressourceforbruget ser ud, samt hvordan vejsidesyn og tilsyn supplerer hinanden.

Når Erik Jensen var med på opgave fremfor at deltage i et oplæg om syn/tilsyn og vejsidesyn, skyldtes det blandt andet, at det gav mulighed for, at Erik Jensen kunne snakke med de mennesker, der dagligt arbejder med ovenstående – nemlig inspektørerne.

Vi har glædet os meget til at have Erik Jensen med ud på opgaver, hvor han kunne komme til at tale med vores inspektører, som jo er nogle af dem, der har den største faglige viden om synsområdet, fordi de arbejder med det til dagligt, så han kunne få gode erfaringer med hjem",
siger Henrik Sauvr, der er vicedirektør for Transport, køretøjer og klima i Færdselsstyrelsen, og tilføjer:

"Vi var så heldige, at Erik Jensen både fik mulighed for at overvære et syn af en personbil og kontroller af flere lastbiler, så han kunne opleve, hvordan både periodiske syn og vejsidesyn fungerer i Danmark."