Nyhed

Prøveafviklingen fortsætter året ud

20-12-2021

Færdselsstyrelsens prøvesagkyndige fortsætter prøveafviklingen året ud og derfor skal cirka 1.000 håbefulde kørekortelever til en praktisk prøve mellem jul og nytår.

Selvom en stor del af styrelsen holder julelukket, så er der planlagt at afvikle omkring 2.000 køreprøver mellem jul og nytår. Det er primært praktiske prøver, som er planlagt, og da det er blevet den tid på året, hvor vejret kan forhindre Færdselsstyrelsen i at afvikle køreprøver, skal vi endnu engang gøre kørelærerne opmærksomme på, at de kan tilmelde sig vores notifikationsservice.

Notifikationsservicen benytter vi bl.a. til at udsende informationer om driftsændringer, herunder aflysninger pga. vejrforhold eller ekstraordinære frigivelser af prøver i deres område. 

Vi kan derfor kun opfordre alle kørelærere til at tilmelde sig, så de er bedst muligt underrettede om, hvad der sker indenfor kørekortområdet.

Styrelsen benytter notifikationerne som primær kommunikationsvej, når der er ændringer i driften lokalt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

Prøveafviklingen i det nye år

Den nært forestående afslutning på året gør også, at styrelsen kan se tilbage på et 2021, hvor vi overtog kørekortområdet 1. oktober og siden da har fået afviklet over 75.000 køreprøver. Samtidig ser styrelsen frem mod 1. kvartal 2022, hvor vi forventer, at vores nuværende prøveafviklingsniveau bliver hævet fra ca. 8.000 prøver om ugen til 9.000 prøver om ugen, svarende til ca. 20-25 procent højere end niveauet i 2019, hvor der blev gennemført ca. 7.100 prøver om ugen.

Det høje prøveafviklingsniveau betyder også, at eleverne over hele landet kan forvente, at der uge for uge bliver kortere og kortere ventetid. Vi forventer i løbet af 1. og 2. kvartal at have leveret endnu flere mærkbare forbedringer af situationen, i forhold til nu.

Prøvetilpasning og rejsehold på vej

I løbet af 2022 forventer styrelsen således også, at vi vil kunne tilpasse udbuddet af prøver yderligere, for at sikre, at der er de prøver som kørekorteleverne, erhvervsskolerne og erhvervslivet efterspørger. Det skal bl.a. ske ved, at vi fortsætter vores eksperimentering med at konvertere prøver for at udnytte vores kapacitet bedst muligt, men også ved at rykke endnu mere rundt på vores mandskab, så det matcher efterspørgslen i de enkelte områder.

Derudover har styrelsen også afsluttet rekrutteringen af timelønnede sagkyndige, der er ved at blive indsat i driften. De vil bl.a. kunne fungere som et rejsehold, der griber fat der, hvor der er særlige udfordringer eller mangel på særlige typer af køreprøver. Ligeledes har styrelsen også påbegyndt rekrutteringen af nye prøvesagkyndige, der vil kunne øge antallet af prøver yderligere og dermed sikre, at alle landets kørekortelever vil kunne få en prøve i deres lokalområde.