Colourbox

Fra 1. juli skal du vise dokumentation for at være undtaget fra krav om coronapas

Publiceringsdato: 29/06/2021
Hvis du af medicinske årsager er undtaget fra krav om coronapas i forbindelse med køreundervisning og køreprøver, skal du fra 1. juli 2021 kunne dokumentere dette.

Transportministeriet har udstedt en ny ændringsbekendtgørelse, hvori der stilles krav om, at personer skal dokumentere, at de er undtaget fra kravet om coronapas i forbindelse med køreundervisning og køreprøver.

 

Personer, der af medicinske årsager eller som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19 test er undtaget fra krav om coronapas. Fra 1. juli 2021 skal disse personer fremvise dokumentation for, at de er undtaget fra kravet bl.a. i forbindelse med køreundervisning og køreprøver.

 

Navnet på dokumentationen skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

 

Dokumentationen underskrives og udstedes af de kommunale borgerservicecentre. Dokumentationen er gyldig i 3 måneder fra udstedelsen.

 

En samlet præcisering af kravene for coronapas m.m. kan du læse om på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Bekendtgørelse.

Nr. 2021/1363

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om genåbning, restriktioner og krav om coronapas for køreundervisning og køreprøver i forbindelse med håndtering af covid-19

Gældende fra

25/06/2021

Bekendtgørelsen træder i kraft den 25. juni 2021.