Colourbox

Krav for coronapas i forbindelse med køreundervisning og køreprøven ændres

Publiceringsdato: 21/05/2021
Transportministeriet har udstedt en ændringsbekendtgørelse, som ændrer kravene for coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøve og vejledende helbredsmæssig køretest.

Transportministeriet ændrer kravene for brugen af coronapas i forbindelse med køreundervisning, køreprøve og vejlende helbredsmæssig køretest. Kravene bliver ændret fra den 21. maj 2021, hvor ændringsbekendtgørelsen træder i kraft.

 

I det følgende kan du orientere dig om hovedpunkterne for ændringerne om kravene for coronapas.

  • Et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammel fra tidspunkt, hvor testen blev foretaget, kan anvendes som dokumentation.
  • Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 kan anvendes som dokumentation mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.
  • Ved dokumentation for coronapas ved fremvisning af sundhedsmyndighedernes app ”Coronapas” skal skærmen vise ”Gyldigt i Danmark” kombineret med bevægelige elementer på skærmen eller ved verifikation i form af scanning ad QR-koden i appen, hvor skærmen viser ”Gyldigt i Danmark”.

 

En samlet præcisering af kravene for coronapas, mundbind m.m. kan du læse om på Færdselsstyrelsens hjemmeside.

Bekendtgørelse.

Nr. 2021/935

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om genåbning og restriktioner, krav om mundbind m.v. og coronapas for køreundervisning og køreprøver i forbindelse med håndtering af covid-19

Gældende fra

21/05/2021

Bekendtgørelsen træder i kraft den 21. maj 2021.