Ny forordning skærper krav til dækmærkningen

Publiceringsdato: 23/04/2021
Den 1. maj 2021 træder EU forordning 2020/740 i kraft. Blandt andet kommer forordningen til at skærpe kravene til dækmærkningen på personbiler, varebiler, busser og lastbiler.

Efter den 1. maj 2021, hvor EU forordningen 2020/740 træder i kraft, bliver kravene til dækmærkningerne på personbiler, varebiler, busser, lastbiler samt påhængskøretøjer hertil skærpet. Hensigten med de nye regler er at give forbrugerne mere gennemsigtighed i markedet og et større sammenligningsgrundlag, når de vælger dæk til deres køretøj.

 

Det medfører blandt andet, at dækleverandører fra den 1. maj 2021 er forpligtiget til at indberette data på alle deres dæk til EU's produktdatabase (EPREL).

Her kan du fra den 1. maj 2021 frit anvende databasen og sammenligne de forskellige dæk, inden du træffer  valget, når der skal handles dæk.   

Nyt dækmærkningsskilt


Ifølge den nye forordning, skal dækdistributørerne sikre, at der i alt teknisk reklamemateriale, der vedrører den bestemte dæktype, vises en bestemt dækmærkning.  

Den nye dækmærkning skal være med til at sikre, at forbrugerne kan vælge en sikker og miljøvenlig løsning, når de køber dæk