Christoffer Askman

Resultat af lodtrækning om EPT-tilladelser er klar

Publiceringsdato: 05/03/2020
Niende lodtrækning er gennemført. Der er udtrukket 124 tilladelser til nulemissionsbiler og 187 til almindelige køretøjer.

Ved niende lodtrækning om EPT-tilladelser er der trukket lod om 311 tilladelser fordelt på 124 tilladelser til nulemissionsbiler og 187 almindelige tilladelser.

 

Ud af de 311 tilladelser, er der tale om 186 uudnyttede og tilbageleverede tilladelser fra 2019.

 

Alle tilladelser er fordelt efter fordelingsnøglen 50/75.

 

Op til lodtrækningen modtog Færdselsstyrelsen ansøgninger fra i alt 2.204 virksomheder om 11.305 EPT-tilladelser til nulemissionsbiler og om 29.244 almindelige EPT-tilladelser.

 

Ny procedure for lodtrækning

I forbindelse med afholdelse af den niende lodtrækning blev proceduren for fordeling af EPT-tilladelser ændret i forhold til den syvende og ottende lodtrækning.

 

Ændringen består i, at ansøgere til nulemissionsbiler ikke længere deltog i lodtrækningen om almindelige tilladelser med det antal lodder, som ikke blev udtrukket i forbindelse med lodtrækningen om nulemissionstilladelserne.

 

75 på venteliste

Blandt de ansøgninger, der ikke er blevet udtrukket til at få en tilladelse, har Færdselsstyrelsen udtrukket 75 ansøgninger til venteliste.

 

Der er udtrukket 25 ansøgninger til ventelisten for nulemissionsbiler og 50 ansøgninger til ventelisten for almindelige tilladelser.

 

Ansøgningerne på ventelisten vil blive aktiveret, hvis:

 

  • En eller flere af de udtrukne ansøgninger bliver trukket tilbage, eller
  • En eller flere af de udtrukne virksomheder ikke opfylder de krav, der er fastsat i taxilovgivningen

 

Alle ansøgere vil inden for en uge modtage en mail fra Færdselsstyrelsen om resultatet.

 

Herefter begynder styrelsen at behandle de udtrukne ansøgninger. Det er forventet, at ansøgningerne er færdigbehandlet inden for otte uger.