Registreringssyn

Dit køretøj skal til et registreringssyn, hvis der er foretaget konstruktive ændringer eller andre registreringspligtige ændringer ved køretøjet eller hvis det skal indregistreres.

Hvis køretøjet skal indregistreres
Du skal have registreringssynet dit køretøj, hvis:

  • Dit køretøj har været afmeldt i mere end 1 år

  • Du har købt et brugt køretøj, som ikke er blevet synet og godkendt inden for de seneste 2 år

  • Du har købt et nyt køretøj uden typegodkendelse

  • Du har købt et brugt importeret køretøj, som skal indregistreres

Forud for indregistreringen skal dit køretøj gennemgå et registreringssyn. Efter registreringssynet skal du sørge for, at køretøjet bliver indregistreret hos Motorstyrelsen. Det gør du ved at aflevere de dokumenter, som du har modtaget i forbindelse med registreringssynet, til en godkendt nummerpladeoperatør eller til et af Motorstyrelsens motorcentre. Du kan læse mere om dette på Motorstyrelsens hjemmeside.

Hvis du har foretaget konstruktive ændringer ved køretøjet
Hvis du har foretaget konstruktive ændringer ved dit køretøj, skal det gennemgå et registreringssyn.

Konstruktive ændringer omfatter ændringer ved styretøj, bremser, motor, hjul, fjedrer, karrosseri m.v. Det kan også være ændringer på mere end 50 kg af køretøjets egenvægt eller køreklar vægt.

Hvis du har foretaget registreringspligtige ændringer ved køretøjet, eller ønsker at ændre køretøjets art og anvendelse
Dette kan f.eks. være ved montering af træk som ikke opfylder betingelserne i BEK nr. 136. af 22. marts 1993 – med senere ændringer – Bekendtgørelse om synsfri sammenkobling, eller hvis et køretøjs art og anvendelse ønskes ændret som f.eks. hvis en personbil til privat personkørsel er ombygget til en varebil til godstransport.

Hvor får jeg køretøjet synet?

For at få foretaget et registreringssyn skal du bestille tid hos en synshal. Husk allerede ved tidsbestillingen at oplyse, hvorfor du ønsker et registreringssyn, så synshallen kan informere dig, hvis der gælder særlige forhold.

Til registreringssynet skal du medbringe køretøjets registreringsattest. Ved modtagelsen af den nye registreringsattest anbefaler vi, at du kontrollerer følgende:

  • Ejer og bruger er korrekt angivet

  • Navne og adresser er rigtige

  • Stelnummer og registreringsnummer stemmer overens med bilen

  • At anvendelsen er korrekt (står bilen f.eks. fortsat til udlejning uden fører eller taxikørsel, selvom den bruges til privatbrug)

  • At godkendelsesdatoen er indsat som 'valgfri synsdato'

  • Trækkrog er registreret. På registreringsattesten vil der da oftest stå 'synsfri sammenkobling'

Er der fejl på registreringsattesten, skal du straks kontakte motorekspeditionen på skattecenteret, så fejlen kan blive rettet.

Hvad bliver tjekket ved et registreringssyn?

Ved et registreringssyn kontrolleres de sikkerhedsmæssige forhold. Det gælder blandt andet styretøj, bremser, lygter og reflekser samt bærende dele som for eksempel hjulophæng, støddæmpere og dæk. Desuden kontrolleres køretøjets miljømæssige stand for eksempel udledning af røg og kulilte samt generel støj.

Sidst opdateret: 06.11.2018