Salg eller afmelding af køretøj

Færdselsstyrelsens indkaldelse til syn vil altid blive sendt til den person, der står registreret som bruger/ejer af køretøjet i Køretøjsregistret. Dette er vigtigt at være opmærksom på i forbindelse med salg eller afmelding af dit køretøj.

Salg af køretøj
Når du sælger et køretøj, er det den nye ejer, som skal sørge for at få omregistreret (ejerskiftet) køretøjet inden for 3 uger. Er der gået mere end 3 uger, og køretøjet fortsat er registreret i dit navn, anbefaler vi dig at kontakte SKAT for yderligere vejledning. Ellers vil du modtage Færdselsstyrelsens indkaldelse til syn af køretøjet.

Du kan altid selv logge på Køretøjsregistret og se, om du står registreret som ejer/bruger af køretøjet.

Fristen for et periodisk syn ændres ikke i forbindelse med omregistreringen. Derfor bør du som sælger altid informere den nye ejer, hvis du forud for salget har modtaget en indkaldelse til syn.

Afmelding af køretøj
Hvis du har et køretøj, som er blevet afmeldt inden for fristen for syn, kan du se bort fra en eventuel indkaldelse til syn fra Færdselsstyrelsen. Du skal ikke give besked om afmeldingen til Færdselsstyrelsen.

Du afmelder dit køretøj ved at aflevere din nummerplader til en godkendt nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner. Læs mere på www.skat.dk/afmeldkøretøj.

Sidst opdateret: 03.12.2019