Angivelse af bilers brændstofforbrug i Køretøjsregisteret
27.03.2019

I forbindelse med opgraderingen af Køretøjsregisteret (DMR) udsender Færdselsstyrelsen Meddelelse nr. 2013 med henblik på at vejlede, hvordan synsvirksomheder skal registrere brændstofforbruget i forbindelse med syn.

Opgraderingen af Køretøjsregisteret (DMR) betyder, at registeret kan håndtere de forskellige målemetoder. Synsvirksomhederne kan nu angive normen for brændstofforbruget med en anden enhed. Forbruget skal fremover anføres i l/100 km i stedet for km/l.

Meddelelse nr. 2013 har til formål at vejlede synsvirksomhederne om administrationen vedrørende biler, der er afprøvet efter den nye metode ’Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure’ (WLTP) samt oprettelse i Køretøjsregisteret (DMR). Meddelelsen indeholder retningslinjer om, hvordan brændstofforbruget bliver registreret korrekt i forbindelse med syn.

Meddelelse nr. 2013 skulle træde i kraft den 3. april 2019. Motorstyrelsen har dog meddelt, at opgraderingen af DMR er udsat, og der er ikke fastsat et nyt ikrafttrædelsestidspunkt.
Kontakt
Chefkonsulent
Peter Dyrelund Jakobsen
Sidst opdateret: 03.04.2019