Nye regler om betingelser for Tempo 100-kørsel med campingbil
27.03.2018

Den nye Tempo 100-ordning betyder, at større campingbiler fremadrettet kan blive godkendt til Tempo 100-kørsel, så de må køre med højere hastighed på motorvej samt på landevej og motortrafikvej.

De nye regler for Tempo 100-kørsel med campingbil gælder for de større campingbiler over 3.500 kg. Den nye ordning betyder, at større campingbiler med en godkendelse til Tempo 100-kørsel må køre 100 km/t på motorvej og 80 km/t på landevej og motortrafikvej.

Udover den ændrede hastighed er der knyttet en række betingelser til godkendelse til Tempo 100-kørsel. Blandt andet skal campingbilen have ABS-bremser og sikkerhedsseler på alle pladser, der skal anvendes under kørslen.

Ejere af campingbiler der ønsker at få deres campingbil godkendt til Tempo 100-kørsel, skal køre til syn hos en synsvirksomhed, så de tekniske krav kan kontrolleres, og godkendelsen kan blive registreret i Køretøjsregisteret.

De nye regler gør det også muligt, at en dansk registreret fabriksny, EU-typegodkendt campingbil kan i forbindelse med forhandlerens registrering af køretøjet kan blive registreret til Tempo 100-kørsel i Køretøjsregisteret.

Meddelelse om Tempo 100 for campingbiler beskriver nærmere de administrative bestemmelser i forbindelse med syn, ved importørens indlæggelse af køretøjet i Køretøjsregisteret og forhandlerens efterfølgende registrering af køretøjet.

Læs meddelelsen her

Kontakt
Ingeniør
Allan Hansen
Chefkonsulent
Peter Dyrelund Jakobsen
Sidst opdateret: 26.06.2018