Kan man indregistrere en ældre motorcykel, der ikke lever op til de nye regler om ABS og Euro 4?

SVAR:

Pr. 1. januar 2017 indføres skærpede krav for nye motorcykler – herunder krav til at motorcyklen overholder forureningskravene i Euro 4 og at motorcyklerne har ABS-bremser. Dette gælder for nye motorcykler.

Reglerne indføres ikke med tilbagevirkende kraft. Det vil sige, at en brugtimporteret motorcykel skal godkendes i henhold til gældende regler for dennes årgang. En brugtimporteret motorcykels årgang er bestemt af datoen for dennes første registrering i det land, den er importeret fra. Eksempelvis skal en brugtimporteret motorcykel årgang 2011 overholde de krav, der var gældende i 2011 – hvor der ikke var krav om ABS eller EURO 4.

Kravet om ABS og Euro 4 er altså kun gældende for nye motorcykler, som indregistreres første gang efter den 31. december 2016 og ikke har været indregistreret tidligere.

I forbindelse med registreringssyn kan en motorcykel anses som værende brugt, uden denne tidligere har været indregistreret - der henvises her til punkt 14.05.7 i ”Vejledning om syn af køretøjer”.

Sidst opdateret: 23.12.2016